Fredrik Hillerborg Podcast; “Tid för samtal” och veckans gäst är författaren och beteendevetaren Staffan Hultgren. Ta del av intervjun. Ett samtal om samtal. Tankar från boken Tid för samtal. Hur blir samtal framgångsrika?

Ta del av samtalet här; Tid för samtal.

IMG_0645Kortfattad sammanställning med tankar och funderingar från programmet Kropp & Själ. Hur kan man skapa tålamod, uthållighet och engagemang hos barn och ungdomar? Lyssna på samtalet.

Läs mer i boken Beteendeperspektivet

 

Veckans intervjuperson om ”MI-anda”och synen på det goda samtalet.

MCSab-Intervju-s1-1409
Konsekvenser, handlingar och strategier är några nyckelord vid samtal som kan leda till nya perspektiv. Ibland medvetet eller omedvetet. Dock leder det alltid till tankar om hur man har det och hur man skulle vilja ha det och vad som i så fall behövs för att komma vidare….
Förändring kan vara ett normal tillstånd,  hur vi vill följa och leva i den förändring som kroppen utsätts för. Egna kroppsliga förändringar och omgivningens förändringar. Att leva i förändring är ett vanligt scenario som vi kanske varken vill se eller acceptera. Kan vara lite tryggare med att det ska vara som det alltid har varit. Ordet annorlunda är kanske lite bekvämare…

IMG_0583 Lärarförbundets tidning MiVida – Staffan om skolans möjligheter att skapa studiemotion. Vad kan skolan göra för att bidra till att öka ungdomars engagemang.

 

 

Samt ta gärna del om tankar och funderingar om förändringar och gruppens  betydelse att nå fram till individen;

IMG_0589

Tankar om förändring – video podcast om gruppens betydelse.